Kanjonom Đetinje kajakom (VIDEO)

UŽICE- U okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji zapadna Srbija u Užicu je nabavljeno 10 kajaka kojima će se posetioci voziti stazom dugom  900 metara kanjonom reke Đetinje.

„Ovaj projekat finansiralo je Ministarstvo turizma sa 1,4 milina dinara.Pored kajaka ,koji su namenjeni prvenstveno vožnji rekreativaca,urađeno je pristanište,stavljena zaštitna ograda na brani,a iz gradskog budžeta urađene su pristupne stepenice.Ovo je novina u turističkoj ponudi klisure reke Đetinje,koja sa biciklističkom stazom,zip lajnom ,neolitskim naseljem čija izgradnja je u toku,kao i rekonstrukcija Starog grada ,sigurno će privući još više turista u Užice“,kaže direktor TO Regije zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je Ministarstvo turizma uložilo više miliona evra u razvoj turizma u gradu na Đetinji i da će novi sadržaj još više uticati na raznovrsnost turističke ponude.

„Zelenom stazom u kanjonu Đetinje podstakli smo Užičane da se više bave biciklizmom,a sada im  nudimo mogućnost da probaju i vožnju kajakom,koji je jedan od najzdravijih i najlepših vidova rekreacije“,istakao je Petković.

Trener kajakaške reprezentacije Srbije Milenko Našagaćin koji je učestvovao u organizaciji vožnje kajakom po Đetinji ,rekao je da je ovo jedna od najlepših kajakaških staza u zemlji.

„Lokalitet je savršen.Predivna je priroda.Onaj ko dođe i proba vožnju kajakom sigurno neće pogrešiti.Biće u prilici da doživi nešto novo i mislim da je ovo jedini ,pravi način da se Đetinja doživi sa vode“,poručio je Našagaćin.

Posle današnje promo vožnje Užičani će od proleća,kao i svi gosti ovog grada,moći da se voze kajacima rekom Đetinjom od Velike brane nizvodno 900 metara.

You may also like...