Kamperi verni Zlatiboru

ZLATIBOR – Minula letnja turistička sezona bila je uspešna za “zlatnu planinu“, a odličnim rezultatima u posećenosti može se pohvaliti i auto-kamp u vodećem planinskom centru Srbije. Smešten u prirodnom okruženju nedaleko od centra Zlatibora, dovoljno izdvojen od gužve, pružio je mnogobrojnim kamperima nesvakidašnju priliku za uživanje u planinskim pejzažima i odmor u hladu zlatiborskih borova.

foto: Turistička organiziacija Zlatibor

Nakon lanjskih izazova za turizam, izazvanih pandemijom korona virusa, Kamp “Zlatibor“ je ovog puta zabeležio povećanje broja turista od 65 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Tokom sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, a kamp su, kao ranije, posetile i mnoge organizovane grupe. Ovde uglavnom odsedaju strani gosti. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u Kamp “Zlatibor“ stiglo je iz Holandije, dok su ovde boravili i turisti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Uočeno je da interesovanje za ovaj auto-kamp raste i na nemačkom tržištu, kako za dolazak novih posetilaca, tako i za povratak starih gostiju. Iz godine u godinu broj kampera na Zlatiboru raste. Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava maksimalne tri zvezdice kampa razlog su što se posetioci uvek iznova ovde vraćaju.

Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor usmerene na propagandu i nove sadržaje doprinele su dolasku velikog broja kampera i sa novih tržišta, pa se Kamp “Zlatibor“ na prvom mestu može pohvaliti izrazitom konkurentskom prednošću u odnosu na ostale vidove ovog smeštaja u Srbiji. Kako bi kamp održao titulu jednog od najuređenijih u Srbiji, obavljeni su radovi na uređenju prostora, postavljanju nove zaštitne ograde, opremanju zajedničkih prostorija, uređenju kamp parcela. Sve to pogoduje potpunom odmoru u prijatnom prirodnom okruženju, s tim što odavde ni sadržaji blistavog turističkog centra nisu daleko. P o d s t a k n u t i ovogodišnjim dobrim rezultatima poslovanja, u Kampu “Zlatibor“ već počinju pripreme za sledeću sezonu. Još bolji uslovi u okviru kampa, uspešne promocije na dosadašnjim, ali i novim tržištima opravdavaju visoka očekivanja za 2023. godinu. Tome u prilog idu i marketinške aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor i nastupi na najvećim sajmovima širom Evrope, koji se preduzimaju u narednom periodu kako bi rezultati bili što bolji, a posetioci što zadovoljniji boravkom u kampu i na “zlatnoj planini“.

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ZLATIBOR

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.