Kamperi iz inostranstva sve češće posećuju Zlatibor (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor je ovog leta bio jedna od omiljenih domaćih plnanin za odmor gde je boravilo više od 25 000 turista mesečno. Iako su zbog korona virusa strani turisti mahom otkazivali boravak u auto kampu bilo je i onih koji su odličili da nekoliko dana provedu u sve popularnijem smeštaju na ovoj planini.

Žastin i Alan su mladi turisti iz Francuske koji ovih dana borave na Zlatiboru. Kažu da im je kampovanje omiljeni vid smeštaja, naročito kada se probude na svežem planinskom vazduhu okruženi borovoima.

KAMPERI
Foto: ZooMUE

„Na Zlatiboru smo prvi put i došli smo zbog prirode. Kampovanje nije mnogo skupo i lako se organizujemo za putovanje“, rekla je Fevr.

„Sviđa nam se da kampujemo ovde jer su nam blizu i ostale planine kao što je Tara do koje možemo brzo da stignemo. Kamp je blizu centra tako da možemo i auto da ostavimo ovde“, rekao je Dominik.

Iako je veliko broj grupa ptkazao posetu auto kampu zbog korona virusa, ipak je u poslednjoj sedmici avgusta došlo 25 grupa iz inostranstva.

„Iskoristili su priliku za obilazak okoline Zlatibora i posetu naših turističkih destinacija. Utisci koje nose su pozitivni. To su neki dobri signali da će sledeća sezona biti mnogo bolja i da će kamp biti dobro posećen“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Atrakcija koju nikako ne mogu da zaobiđu strani turisti je Gold gondola koja je za osam meseci od kada je otvorena prevezla više od 180 000 putnika.

„Možemo sa ponosom da kažemo da smo imali čak i turiste iz daleke Indije i Pakistana, a turisti su skretali i po nekoliko stotina kilometara sa svoj rute samo da bi se vozili Gondolom, rekla je PR JP Gold gonodla Jelena Tanasković.

„Moramo da budemo zadovoljni jer je poseta Zlatiboru u pikovima letnjih meseci, jul i avgust, bila zaista na visokom nivou kada je boravilo više od 25 000 posetilaca“, zaključuje Živanović.

Na Zlatiboru trenutno boravi oko 15 000 gostiju što znači da se letnja sezona produžila, a iz Turističke organizaicje se nadaju da će do kraja septembra vladati slično interesovanje.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.