Kako zaštititi decu od nasilja (VIDEO)

UŽICE- Pitanje zaštite dece od nasilja je nacionalno pitanje od najveće važnosti ,pa je formiran i ministarski tim koji će se baviti vršnjačkim nasiljem ,izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Stana Božović na Javnoj  raspravi o Predlogu strategije za sprečavanje i zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine sa dvogodišnjim akcionim planom,održanoj u Užicu.

„Mnogo toga država je uradila i tek će da uradi u rešavanju ovog problema, ali ovo ne sme dase svede samo na akta i dokumenta. Nasilje nad decom nije samo problem u Srbiji, već u celom svetu i neophodno je da se, osim institucija i organizacija u rešavanje tog problema uključi i svaki građanin pojedinačno, pre svega u svojoj porodici, a onda i u svojoj zajednici“,istakla je Božovićeva.

Ona  je istakla da je Užice jedan od pet gradova u Srbiji u kojima će biti održana javna rasprava I  da je neophodno da svako ko misli da bi trebalo bilo šta korigovati da to kaže.

„Zato je javna rasprava izuzetno važna, jer želimo sada, dok ona traje, da čujemo sve zamerke, ako ih ima, da izmenimo sve što bi trebalo, kako bismo dobili najbolju Strategiju, kojom ćemo se rukovoditi naredne četiri godine i pokušati da se borimo protiv nasilja nad decom i da zaštitimo svu našu decu“, rekla Božovićeva.

Zamenik gradonačelnika Užica Ivan Stanisavljević naglasio je da je ovaj grad jedan od lidera u regionu u oblasti socijalne zaštite.

„Nasilje nad decom nije samo pojedinačni ,već problem celog društva ,pa i lokalne samouprave.Užice ime sve relevantne ustanove koje se bave tim problemom ,a nastavićemo i u budućnosti da posvećujemo posebnu pažnju ovom problemu“,rakao je Stanisavljević.

You may also like...