Kako sprečiti izlivanje kanalizacije u zgradi na Megdanu?

UŽICE-Stanari zgrade u Omladinskoj 46 na Megdanu godinu dana imaju problem izlivanja fekalija u podrumskom delu njihove stambene zajednice. Problem je kažu nastao kada su dobili susednu zgradu u ulici Vukole Dabića 13 i navode da fekalna voda dolazi iz susedstva i stiže preko kišnih odvoda i podrumskog prozora na dno njihove zgrade.

Jedan od stanara Zoran Milutinović priča da su mnogo puta kucali na vrata nadležnih, pisali zahteve, ali se problem samo konstatuje, a ne rešava. „Ekipe dodju, ispumpaju fekalnu vodu i od tada započinje novi ciklus  punjenja podruma kanalizacijom“,kaže Milutinović.

foto Infoera

„Sigurno je nešto loše odrađeno kada naša zgrada ima problem koji ranije nije imala. Zahtevamo da se to istraži kako bismo se  rešili zaraze, jer od smrada iz podruma ne možemo da dišemo. Obraćali smo se komunalnoj inspekciji , Gradskom veću Užica , Sistemu 48. Mislim da je to sasvim dovoljno da reše naš problem „,navodi jedan od stanara zgrade.

Stanari kažu da će se uskoro obratiti i Zavodu za javno zdravlje i pitati za mere zaštite i mogu li im na bilo kakav način pomoći.

Infoera/ ZooM

You may also like...