Kako do 500.000 evra od Kraljevine Norveške za projekte podrške zapošljavanju mladih

BEOGRAD–Informativne sesije na kojima će organizacije za podršku poslovanju, fondacije i zadužbine moći da saznaju kako da konkurišu za 500.000 evra bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“ biće održane od 10. do 13. februara 2020. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zlatiboru.

Kraljevina Norveška finansira sa 500.000 evra javni poziv za podršku zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju u nerazvijenim područjima, teaktivnosti treba da budu sprovedene u jednoj od 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom,među kojima su Bajina Bašta, Ivanjica , Nova Varoš , Priboj, Prijepolje i Sjenica . Cilj ovog poziva je da doprinese zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja, tako što će lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih uz podršku koju pružaju korisničke organizacije.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou. Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat „Norveška za vas“.Svi zainteresovani mogu da podnesu predloge projekata do 8. marta 2020, a vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 evra.

Informativna sesija na Zlatiboru održava se 13.februara u hotelu Mona od 11 časova.

You may also like...