Kako dalje? (VIDEO)

IVANJICA – Fudbaleri Javor Matisa pojavli su se na stadionu pored Moravice na prozivku koju je zakazao Milovan Milović, trener ivanjičkog prvoligaša.

Javor Matis je posle tri godine napustio Superligu i ove sezone će igrati u rangu niže, Prvoj ligi Srbije. Ovo je bio veliki šok kako za navijače tako i za sve koji su organizovali rad kluba. Prvi čovek Javor Matisa Dragomir Lazović ne krije nezadovoljstvo koje se ne završava samo na tome da ekipa čiji je on predsednik neće igrati najjači rang u Srbiji. Ide korak dalje u kom objašnjava da grad Ivanjica za 21 godinu koliko je on prisutan u fudbalskom klubu nema nikakvog udela u stvaranju, kako sam kaže, brenda starog 104 godine. Situacija je izuzetno teška, svetlo na kraju tunela se ne nazire i veliko je pitanje na koji način će dalje funkcionisati Javor Matis. U datom trenutku i situaciji u kom se našao klub Lazović ne želi da licitira sa ambicijama kluba. Unmnogome sve zavisi od ljudi koji vode lokalnu samoupravu i njihovog raspoloženja da prepoznaju šta Javor Matis i sport uopšte znači za širu društvenu zajednicu.

Dva kola pre kraja Super lige uprava se zahvalila na saradnji Vladu Jagodiću a ekipu je preuzeo Milovan Milović dugogodišnji igrač i kapiten Javor Matis. On će i dalje predvoditi ekipu ali po rečima Dragomira Lazovića njemu će se priključiti jedan iskusan trener. Odlaskom Nikole Lišanina došlo je do promene tim menadžera i tu ulogu preuzima Marko Božović.

Pred Milovićem je rudarski posao jer sve kreće iz nule, prva dva dana će se raditi po jedan trening a od početka naredne sedmice igrači kreću sa dva dnevno. Kompletne pripreme Javor Matis će odraditi u Ivanjici gde će odigrati gro svojih pripremnih utakmica. Planirano je da ih bude osam, šest je već ugovoreno  a prva na redu je 11. jula protiv rumunskog Gazmetana koji svoje pripreme odrađuje na Zlatiboru, i oni će u tom meču biti domaćini Javor Matisu. Tri dana kasnije u Ivanjicu stiže Novi Pazar a za termine 19. i 24 jul protivnici se traže. 25. jula protivnik će biti Sloga iz Požege dok se prvog dana avgusta ide na Zlatibor na meč protiv Teleoptika. Generalka je predviđena 4. avgusta protiv Zlatibora iz Čajetine a sutradan će u Ivanjici gostovati FAP iz Priboja.

 

You may also like...