Kajakaši Drine prvaci Balkana (VIDEO)

BAJINA BAŠTA – Kajakaši Drine osvojili su u Velesu titulu prvaka Balkana. Više od 20 takmičara učestvovalo je na prvenstvu na divljim vodama u Severnoj Makedoniji.

U Veles nisu putovali svi takmičari Drine, a skoro svi koji su otišli u Severnu Makedoniju vratili su se sa odličjem. U pojedinačnoj konkurenciji Una Lukić postala je prvakinja Balkana, a zlatnu medalju osvojila je i u paru sa Sofijom Milivojević.

„Postala sam balkanski šampion drugi put uzastopno. Trudila sam se cele godine i veoma sam zadovoljna mojim rezultatom“, kaže Una.

Ostvareni rezultat prevazišao je očekivanja mnogih u klubu.

„Prezadovoljni smo, pogotovo jer su skoro svi osvojili medalju. Možda par njih je zauzelo 4. ili 5. mesto“, kaže trener Jelena Knežević.

Takmičari su se na različite načine prilagodili plovidbi na Vardaru. Uglavnom nalaze izvesne sličnosti ove reke sa Drinom, pri čemu ističu da je malo teža za plovidbu.

Kajakaši Drine u Velesu osvojili titulu praka Balkana
Foto: ZooMUE

„Vardar nam nije poznat, a mislim da je više divlja reka od Drine, koja nam je uz to još i poznata, jer na njoj treniramo“, kaže jedan od takmičara, David Stanojlović.

Odlazak na ovakva takmičenja predstavlja svojevrsni izazov za klub, pre svega po pitanju finansija.

„Da jedno dete izaže na vodu potreban je veliki novac. Zato smo zahvalni svim sponzorima iroditeljima koj isu pomogli naš odlazak u Veles, a nadamo se da će nam u budućnosti pomoći svi ljudi koji su u mogućnosti“, kaže predsednik kluba Rajko Milivojević.

Drina je prvak Srbije četiri godine u nizu, a na dobrom putu su da i ove godine odbrane ovu titulu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.