Kajakaši Drine državni prvaci u klasiku

BAJINA BAŠTA – Na prvenstvu Srbije u kajaku na divljim vodama u klasiku, Kajakaški klub Drina iz Bajine Bašte ostario je odlične rezultate pa mu je zasluženo pripalo prvo mesto u kategoriji klubova. Drina je sakupila 96 bodova. Slede KK Čačak sa 77, KK Ibar iz Kraljeva sa 51, Studenica iz Ušće sa 9, Savska oaza iz Beograda sa 6, KKMNK iz Beograda sa 5 i Zabrežje iz Obrenovca sa 4 boda.

„Čestitam našim takmičarima. Ovom pobedom trasirali smo put ka odbrani naziva najboljeg kluba u Srbiji koji nam je pripao prošle godine. Da li ćemo se opet radovati, ostaje da se vidi posle državnog prvenstva u sprintu. Mi smo pružili pomoć pošto je prvenstvo održano 10. jula kod nas na Drini.Inače, organizator je Kajakaški savez Srbije ,tehnički organizator bio je KK Čačak“, kaže Rajko Milivojević, predsednik KK Drina.

Foto: M.Andrić


U konkurenciji kadeta K 1 pobedio jer Bogdan Đurić (Drina), drugi je Veljko Čolić iz istog kluba, a treći Aleksa Milunović ( Čačak). Kod kadetkinja K1 prva je Sara Đurđić ( Drina) ispred Anje Bogdanović ( Ibar) i Ivane Jeremić (Drina).

I u pionirskoj konkurenciji dominirali su Drini predstavnici. Mateja Lukić zauzeo je prvo mesto, Viktor Despotović drugo, a Miloš Novaković (Čačak) bio je treći. I Drinine pionirke osvetlale su obraz. Una Lukić plasirala se na prvo, Nevena Stojanović na drugo, Sofija Milivojević na treće mesto.

Kajakaši pioniri
Foto: M.Andrić

U timskoj vožnji 3 puta K 1 pobednik je Drina. Za nju su veslali Marjanović, Čolić i Đurić. Drugi je Ibar,treći Čačak. Drinin ženski pionirski sastav Stojanović, Milivojević, Lukić prvi je u timskoj trci. Pioniri , Lukić, Cvetanović, Despotović, zauzeli su drugo mesto u timskoj trci.

Kod seniora u K 1 pobedio je Sreten Biljić ( KKMNK) ispred Alena Tahirovića (Zabrežje) i Nevena Kleuta (Čačak). Milutin Lukić (Drina) stigao je 5. Jelena Knežević ( Drina) bila je jedina seniorka.

Blistali su i Drinini takmičari u juniorskom nadmetanju. Andrija Živanović je pobedio ispred klupskog druga Nikole Milovanovića.. Treći je Luka Ćirović ( Ibar).

Održano je i državno prvenstvo za kanuiste. U kategoriji kadeta C 1 najbolji je bio Aleksa Milunović (Čačak).U konkurenciji pionira C 2 pobednik je posada Cvetanović- Lukić (Drina). Drugi je Čačak, a treća Drina ( Despotović-Đurđić ). Kod seniora prvak je Pavle Zdravković (Čačak).

Kajakaši Drine
Foto: M.Andrić

Održana je i izborna trka za sastav mlađe seniorske i juniorske reprezentacije Srbije u sprintu K 1.

„Među mlađim seniorima normu je ispunio Neven Kleut (Čačak), a kod juniora Andrija Živanović (Drina). Ostali kandidati imaće još jednu priliku na sledećoj izbornoj trci nakon čega će biti poznati sastavi reprezentacija“, kaže Sreten Biljić, savezni selektor u kajaku na divljim vodama.

Medalje i pehare najboljima uručili su Milutin Lukić, član Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije, Rajko Milivojević, predsednik KK Drina i sudija Lala Novaković. Glavni sudija i starter bio je Zoran Novaković. Pomagali su mu Rodoljub Pavlović, Lala Novaković, Cveta Gojić i Rajko Milivojević.

Tekst i foto: M.Andrić

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.