Kadrovi filma o Tomi Zdravković snimani u Domu kulture u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Po scenariju Nikole Pejakovića i Dragana Bjelogrlića, u Prijepolju je nastavljeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Dom kulture zbog svog izgleda i građevine slične nekadašnjem Domu sindikata, gde je Toma održao 20 koncerata zaredom, odabran je za snimanje nekoliko scena.

Dragan Bjelogrlić
Foto: A. Rovčanin

Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Scenarista Dragan Bjelogrlić kaže je u Prijepolju snimljeno nekoliko scena vezanih za koncerte koje je održavao Toma Zdravković.

„Scene koje će biti na samom početku filma snimljene su ovde u Prijepolju. Potom koncertne scene koje je nekada Toma držao u Domu sindikata. U ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici“, rekao je glumac i scenarista filma Dragan Bjelogrlić.

 „Tomu Zdravkovića zvali su „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu“, dodao je Bjelogrlić.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić Tamari Dragičević. Marić ističe mu je veliki izazov tokom snimanja bio da prenese emocije koje je Toma u svojim pesmama prenosio na publiku.

U ostalim ulogama igraju Petar Benčanin, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivana Zekić i mnogi drugi.

Snimanje filma trajaće do kraja oktobra, dok se premijerno prikazivanje očekuje na proleće.

Izvor: PP media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.