Kadrovi arhitekture

UŽICE – Izložba „Kadrovi arhitekture“, profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Spasoja Krunića otvorena je u Narodnom Muzeju povodom Dana moderne arhitekture u Užicu.

 

krunic i gogic „Arhitekta Spasoje Krinić je jedan od retkih arhitekata koji je svojim stvaralaštvom obeležio kraj dvadesetog veka u Srbiji. Zahvaljujući kvalitetu i inovativnosti dva objekta arhitekte Spasoja Krunića su uvrštena u Medjunarodni atlas arhitekture kao najznačajnije građevine u Srbiji, ima četiri zaštićena patenta i dobotnik je svih arhitektonskih nagrada u Srbiji koje dodeljuju stručne organizacije iz ove oblasti“, rekao je otvarajući izložbu doktor arhitekture Duško Kuzović.   
Najnoviju nagradu koju dodeljuje  Asocijacija arhitekata Srbije „Nikola Dobrović“ u 2013.godini  Krunić je dobio za projekat hotela „Koral“ u Arilju.
„Objekat u Arilju je složenog sadržaja, ima restoranski i poslovni deo i deo za odmor, zahvaljujući razumevanju vlasnika uspeo sam da ga završim baš onako kako sam i zamislio što je danas veoma retko i teško jer svi misle da se razumeju u arhitekturu. Prepoznali su ljudi vrednosti tog objekta koji je napravljen od domaćih materijala, sa kamenom iz Kosjerića. To je potvrda da imamo i materijal i ljude, samo treba malo više poštovanja prostora“, rekao je Krunić.
Profesor Arhitektonskog fakulteta Spasoje Krunić održao je za posetioce izložbe i predavanje o arhitekturi.
Izložba „Kadrovi arhitekture“ u užičkom Narodnom muzeju otvorena je do 28. marta.
ZooM
 
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.