Juriš Slobode u viši rang (VIDEO)

UŽICE – S obzirom na to da je GFK „Sloboda“ u dosadašnjem delu Prvenstva u Zapadno- moravskoj ligi, bila prva na tabeli, na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije odlučeno je da takmičenje nastavi u višem rangu, odnosno u Srpskoj ligi.

„Mi smo ovu sezonu priveli kraju i pre nego što je bilo planirano, a sada je najvažnije da formiramo novo rukovodstvo Kluba, nakon što su se neki ljudi povukli sa funkcija“, rekao je Nemanja Nešić zakonski zastupnik GFK „Sloboda“.

Cvetić
foto: Facebook FK Sloboda Užice

Nešić je istakao da planiraju da na sednicu Skupštine pozovu veterane Kluba, donatore, navijače, jer im izmenjeni Statut omogućava visok stepen demokratičnosti kada je reč o donošenju odluka i izbora delegata za samu Skupštinu. On je dodao da je najstariji gradski klub fnansijski stabilan i da je spreman da sa novim rukovodstvom krene u osvjanje višeg ranga.

„“Što se tiče prvotimaca, nakon ove ozbiljne pauze izazvane korona virusom, mi smo rešili da se ekipa okupi i već od četvrtka počne sa treninzima“, rekao je Nemanja Nešić i dodao da će svi treninzi biti u skladu sa merama zaštite.

On je dodao da će nakon toga uslediti pauza, da bi se prvotimci okupili ponovo početkom jula i počeli pripreme za novu sezonu.

Nešić nije želeo da se osvrće na priče koje kruže gradom kada je reč o funkcionisanju GFK „Sloboda“ i podsetio da je Milovan Đorić u petak, na sednici Upravnog odbora Kluba, najavio svoje povlačenje.

„Milovan Đorić je svojim dragocenim savetima mnogo pomogao Slobodi i ja se nadam da ćemo naći odgovarajući način da mu se odužimo“, objasnio je Nešić i dodao da Klub nastavlja dalje u skladu sa krilaticom da je „Sloboda iznad svih nas“.

„Jedan od osnovnih aksioma u funkcionisanju Slobode u prethodnom periodu je bilo odgovorno finansijsko poslovanje u skladu sa ambicijama i rangom u kojem se nalazimo“, objasnio je Nešić.

Za sada nije najavljena nikakva finansijska pomoć Fudbalskog saveza Srbije, mada Nešić kaže da je svaka pomoć dobrodošla.

„S obzirom na to da se Sloboda takmiči u nižem rangu nismo u mogućnosti da ponudimo profesionalne ugovore fudbalerima, a oni su nakon 12 meseci provedenih u Klubu slobodni da biraju tim gde će igrati, naravno u skladu sa određenim obavezama ili obeštećenjem“, objasnio je Nešić.

Zakonski zastupnik GFK Sloboda najavio je da će se po tom pitanju fokusirati na igrače iz Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.