Juče obeležen Dan opštine Požega

POŽEGA – Opština Požega juče je obeležila svoj praznik u spomen na odluku knjaza Miloša Obrenovića iz 1832. godine „da grad osnuje i temelje istog postavi“. I ove godine Dan opštine proslavio se u uslovima epidemije i borbe protiv korona virusa. Izaostale su kulturne manifestacije i svečana sednica SO, ali se, uz poštovanje svih epidemijskih mera, nije odustalo od dodele tradicionalnih priznanja i nagrada “7. april”.

Nagrađenima i pohvaljenima ispred lokalne samouprave obratili su se predsednik SO Požega Dejan Mrkić i zamenik predsednika Opštine Požega Ivan Novaković. U svom izlaganju Mrkić se zahvalio ispred skupštine svim nagrađenim i pohvaljenim pojedincima i kolektivima iz Požege koji su u prethodnom periodu dali nemerljiv doprinos u radu i zalaganju da se situacija usled pandemije što lakše prebrodi.

Foto: Radio Požega

Opštinsko priznanje u vidu Povelje pripalo je ove godine Domu zdravlja Požega i bolnici na Savincu. Kao poseban vid javnog priznanja za postignute rezultate i dostignuća od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju opštine Plaketa sa grbom opštine dodeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, Klubu za borilačke i ekstremne sportove “Soko” i Bojani Tešović, doktoru veterinarske medicine na Veterinarskom specijalističkom institutu Kraljevo.

Foto: Radio Požega

Dobitnici priznanja u vidu Pohvale su: Gimnazija “Sveti Sava”, Poljoprivredna škola sa domom učenika “Ljubo Mićić”, Crveni krst Požega, profesorica Sanja Parezanović, nastavnica Dragana Prokopijević Kandić, golman Nenad Erić, vaspitačica Irena Pejović, hirurg Miljan Ćeranić i Biljana Popović, nosilac poljoprivrednog gazdinstva iz Gorobilja.

Povodom Dana opštine uručena su i priznanja u vidu Nagrade u novčanom iznosu od 30.000 dinara. Ona su pripala učenicima osnovnih i srednjih škola u Požegi. Za uspeh su nagrađeni Mina Trnavac, Veljko Mićović, Olga Stojanović, Stefan Todorović, Ognjen Milićević i Luka Cvijović.

Ispred nagrađenih i pohvaljenih okupljenima su se obratili dr Vera Matović, direktorica Doma zdravlja Požega i Nenad Erić proslavljeni fudbalski golman.

Izvor: Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.