Jubilej Doma za stare na Savincu

POŽEGA – Dom za stare na Savincu u avgustu puni 20 godina rada. I dalje stiže više zaheva za smeštaj nego što ima raspoloživih kapaciteta.

Radosav Obradović novi v.d. direktora Centra za socijalni rad kaže da u skladu sa procedurom  i mogućnostima oni pokušavaju da udovolje željama budućih korisnika. Nakon perioda kada je Dom bio pod posebnim merama zaštite od korona virusa sada je situacija dosta rasterećenija, pa pokretni korisnici mogu prolećno vreme da provode i u dvorištu. Cene smeštaja u Domu određuje  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a one zavise od stepena podrške koja se pruža korisnicima.

Prema rečima Obradovića tokom ove godine pored obnove licence za ustanovu u planu je i uređenje podrumskog prostora koji se u jednom delu koristi kao kotlarnica, a u drugom kao ostava.

„Dvadeset godina postojanja je jubilej za poštovanje, ali on i obavezuje da se sve ono što ne funkcioniše odradi. Zimus je bio eksces u Domu sa sistemom za grejanje, ali brzom intervencijom stvar je dovedena u red. Mi prostorije, kako vam je poznato, koristimo, one su Zdravstvenog centra Užice. Imamo podrum, gde je kotlarnica i to je u jednom stanju koje može da se poboljša. Resorno ministarstvo nam je odobrilo sredstva, sada ćemo objaviti javnu nabavku za radove, tako da pre jubileja to odradimo. Želimo da taj podrumski prostor što bolje iskoristimo, da namirnice koje imaju dnevni i sedmični karakter budu u što boljim uslovima, kaže Obradović.

RADIO POŽEGA

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.