JPF:Urnebesna tragedija (video)

UŽICE-Urnebesna tragedija Crnogorskog narodnog pozorišla osvojila je za sada najviše simpatija festivalske publike ,koja je predstavu, rađenu po komadu Dušana Kovačevića,a u režiji Veljka Mićunovića,ocenila sa najvišom ocenom do sada 4,55.

urnebesna tragedija1Gorka Kovačevićeva tragikomedija iz 1991.godine je univerzalna porodična drama u kojoj igraju Mladen Nelević,Branimir Popović,Nada Vukčević,Meto Jovanovski,Mišo Obradović….

 

„Dobar tekst,dobri glumci,dobar reditelj onda je to ne tragedija,već urnebesna komedija puna komičnih i dramskih scena „,rekao je Mato Jovanovski koji glumi Vasilija u predstavi.

Nada Vukčević ,koja tumači lik Julke,istakla je da je baza cele predstave ljubav.

 

„Na prvoj probi reditelj nam je rekao Ljudi vi se volite“ a sve ostalo je došlo spontano.Sa Branimirom Popovićem je sve moguće“,kaže Vukčevićeva.

 

Branimir Popović ,Kosta u predstavi,takođe je istakao da glumac retko ima priliku da ima partnerku kao što je Nada Vukčević i da s njom može da realizuje sve što je potrebno.

„Kosta i Julka se užasno vole ,jer ne bi bili toliko godina zajedno da nije tako.Spaja ih sve što i ostale ljude .Iako liči da u njihovom odnosu postoji nasilje u porodici ,oni su zajedno u svemu“,rekao je Popović posle predstave.

U Urnebesnoj tragediji u  ludilu porodičnih odnosa se odražava ludilo društva.

 

„Okolnosti su one koje i najpametnije ljude dovode u to ludilo i čine ljude ludacima i kada to nisu“,rekao je Mladen Nelević,koji u predstavi tumači Milana.

Predstava je drugačija u odnosu na originalan tekst,jer je radnja izmeštena dvadesetak godina kasnijei prikazana je iz ugla Nevena,Milanovog i Ružinog sina,koji je nemi posmatrač svoje bolne prošlosti.

 

Pretposlednjeg dana 20.JPF nastupiće užičko Narodno pozorište sa predstavom „Svrati, reče čovek ili san o zavičaju“

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.