JPF:Radni naslov Antigona (video)

UŽICE-Poslednja predstava na ovogodišnjem 20.Jugoslovenskom pozorišnom festivalu bila je Radni naslov Antigona Zagrebačkog kazališta mladih u režiji Renate Carola Gatica.

radni naslov antigona1

Dan posle terorističkih napada u Parizu užička publika gledala je predstavu o tragediji u Tebi.

Teroristički napad potresao je Tebu.Glavni gradski dnevni list napali su verski ekstremisti.Antigona,mlada i buntovna internetska aktivistkinja,odlučila je raskrinkati urotu koja se krije iza te tragedije.Sukobiće se s Kreontom,velikim medijskim magnatom odlučnim u odbrani domovine po svaku cenu.

 

„Danas nije bilo lako igrati predstavu posle tragedije u Parizu,ali je Antigona najtačniji odabir,jer mislim da nikad ne smemo odustati u traženju istine“, rekao je Frano Mašković.

„Ova drama prati Sofoklovu Antigonu doslovno u dramaturškom smislu.Ima strašnu težinu stvarnosti i ozbiljnosti vremena u kome živimo“,naglasio je Sreten Mokrović.

 

 

„Jako smo pazili da Antigonu uradimo sa merom.Da ne bude samo puka aktivistkinja,već smo hteli da prikažemo i njenu drugu stranu ličnosti da je ona žena koja se boji,koja voli .Hteli smo da ona bude neka cura iz publike,a ne utopijski,idealistički lik „,istakla je Anđela Ramljak koja u predstavi glumi Antigonu.

 

Užička publika ovu predstavu ocenila je sa 4,38.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.