JPF:Kazimir i Karolina (video)

UŽICE – Predstava Ateljea 212“ Kazimir i Karolina“ ,u režiji Snežane Trišić,izvedena četvrte festivalske večeri na JPF-u ocenjena je do sada najnižom ocenom publike od 3,96.

kazimir i karolina1„Kazimir i Karolina“ Edena fon Horvata je priča o slomljenim srcima ,smeštena na Oktobarfest 1930.godine.Kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline prelama se socijalno raslojavanje,usled ekonomske krize,nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma.

 

„Mene je zanimalo kako čovek strada,kako ljubav strada unutar sloma koji je izazvao kapitalizam ,koji će usloviti i nastanak fašizma.To urušavanje čovekove duše i pameti traje jako dugo i mislim da je sada trenutak da se o tome govori i da to treba i moramo da radimo“,rekla je rediteljka predstave Snežana Trišić posle predstave.

„Imali smo osećaj da radimo nešto značajno,ali na umetnički način.To jeste angažovana predstava,ali ne u ogoljenom smislu.Njena vrednost je  u jednoj ljubavnoj priči govori o jako opasnim i značajnim društvenim okolnostima u kojima se i pojedinac menja“, istakla je dramaturg Gordana Goncić .

 

U Kazimiru i Karolini igraju Bojan Dimitrijević,Jelena Đokić,Katarina Žutić,Tihomir Stanić,Nebojša Ilić,Bojan Žirović….

 

 

„Erna je inteligentna onoliko koliko joj je potrebno da preživi .Ona je žrtva koja je na kraju i dželat ljubavi između Kazimira i Karoline.Meni je bilo zanimljivo da pokušam da napravim žrtvu iz kontre“,kaže Katarina Žutić koja u predstavi glumi Ernu.

 

Posle“ Priča iz bečke šume“ i „Pariske komune“ ovo je treći pozorišni komad koji Atelje 212 radi po tekstu Edena fon Horvata.

 

U četvrtak 12.novembra na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu nastupa Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice sa „Urnebesnom tragedijom“.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.