Jovan Todorović najbrži do Bogojavljenskog krsta (VIDEO)

UŽICE – Jovan Todorović, osamnaestogodišnji učenik Ekonomske škole iz Užica, prvi  je doplivao do Časnog krsta, za koji je na Đetinji ove godine plivalo 94 učesnika.

„Prvi put učestvujem i za mene su danas svi pobednici, jer je neverovatno ući u vodu u ovakvim uslovima. Nisam se ništa posebno pripremao, jer od otvaranja Gradskog bazena svakodnevno treniram plivanje i vaterpolo”, kaže Jovan Todorović i kroz šalu dodaje da je voda bila „topla i da je uživao“.

Među plivačima su se našle i tri devojke.

“Zaista je neverovatno. Velika mi je čast što sam dobila priliku da učestvujem na ovom takmičenju. Sa verom u Boga, sve je lako i sve je moguće“, kaže osamnaestogodišnja maturantkinja Užičke gimnazije Iva Ristanović, koja se rekretaivno bavi plivanjem.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg plivanja za Bogojavljenski krst bio je 2003. godište, a najstariji Jurica Stojanović je rođen 1960. godine.

“Više od 40 godina plivam u hladnoj vodi, ustvari plivam svakog vikenda. Inače, ovo je četvrti put da plivam za Bogojavljenje“, kaže Stojanović.

Svi učesnici ovogodišnje 11. manifestacije dobili su ikonu, a pobedniku je pripao i zlatnik.

Plivanju je prethodila Litija od Crkve Svetog Marka do Gradske plaže. Manifestaciju su organizovali JP Velki park i Srpska pravoslavna crkva uz tehničku podršku Crvenog krsta Užice, a pod pokroviteljstvom grada Užica.

You may also like...