Još petoro obolelih od morbila u užičkom kraju

UŽICE – Pored prošlonedeljnih tri, kod još pet pacijenata je potvrđen virus morbila, a sumnja postoji za još jednog zdravstvenog radnika, rečeno je za ZOOMUE u Zavodu za javno zdravlje Užice.

„U petak smo odneli sumnjive uzorake pet pacijenata od kojih su četiri potvrđena. Dobili smo u međuvremenu potvrdu i da je jedno naše dete koje se lečilo u Beogradu obolelo. Sumnja postoji kod još jednog zdravstvenog radnika i sutra će biti odnet uzorak na potvrdu ili odbacivanje“, rekla je doktorka Aleksandra Andrić.

Od dosadašnjih osam obolelih na području koje obuhvata Zdravstveni centar Užice tri su zdravstveni radnici.

„Jedna pacijentkinja iz Kosjerića bila je hospitalizvovana, ali njeno opšte stanje je dobro i otpuštena je kući. Svi pacijenti su na kućnom lečenju i dobrog su opšteg stanja, bez komplikacija“, kazala je Andrić.

U bolnicama u Užice, Prijepolju i Priboju od 22. februara na snazi je zabrana posete pacijentima zbog, kako je saopšteno iz ZC, nestabilne epidemiološke sitaucije respiratornih oboljenja, porasta broja oboljenja sličnih gripu i respiratornih oboljenja, kao i epidemije morbila u Srbiji.

You may also like...