Još jedan putni pravac u Gostinici dobija asfalt (VIDEO)

UŽICE – U Mesnoj zajednici Gostinica počelo je asfaltiranje još jednog od ukupno 12 putnih pravaca koji su planirani da se završe u toku ovogodišnje građevinske sezone. Asfalt je stigao u zaseok Mlađenovići.

Svetislav Mlađenović iz Gostinice zahvalio je lokalnoj samoupravi na rešavanju problema putne infrastrukture.

Kako kaže Nikola Maksimović, direktor JP “Užice razvoj”, pored sredstava koja je grad udružio sa meštanima, ove godine urađen je i putni pravac koji su sa više od 14 miliona dinara finansirali “Putevi Srbije” .

„Asfaltirani put je u dužini od 450m i očekujemo da ćemo do sutra kompletno završiti asfaltiranje, kako bismo nastavili dalje radove i priveli kraju poslove u MZ Gostnica. Građevinska sezona se završava i trenutno se nalazi više ekipa i u ostalim seoskim mesnim zajednicama. U Staparima je u planu asfaltiranje za sledeću sedmicu, kao i u Nikojevićima, gde se pripremaju tri putna pravca”, kaže Maksimović.

Zamenik gradonačelnika, Dragoljub Stojadinović , ističe da je u ovogodišnjem budžetu Grada Užica izdvojeno 84 miliona dinara za asfaltiranje putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama.

„U toku ove godine asfaltirali smo oko 30 kilometara puteva i nadamo se da ćemo do kraja građevinske sezone završiti još 10 kilometara. Očekujem da ćemo za ove namene opredeliti znatno više sredstava u narednom budžetu. Svesni smo da ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu, seoske vodovode, škole, mesne kancelarije poboljšavamo uslove za život na selu, ali i njihov turistički razvoj“, kaže Stojadinović.

JKP “Niskogradnja” radove nastavlja i u urbanim mesnim zajedicama, pa je završeno nekoliko putnih pravaca u Krčagovu, a jedna ekipa nalazi se u Romanijskoj ulici. Kako poručuju iz ovog preduzeća, radiće se sve dok to vremenski uslovi budu dozvoljavali.

(izvor: Grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.