Još jedan novi početak (VIDEO)

UŽICE – Fudbalski klub Sloboda od ispadanja iz Super lige pokušava da pronađe svoj put, a čini se da su staze sve uže i uže.

Velika dugovanja, neslaganja suparničkih tabora oko načina vođenja užičkog sportskog  mezimčeta  fudbalskog kluba Sloboda dovelo je do dugova koji najverovatnije premašuje sedmocirenu cifru, naravno u evrima. I ređali su se redom Josip Ristanović, Branko Bešević i Josip Ristanović da bi na kraju u julu prošle godine u Užice stigao spasitelj, Božidar Opačić. Velika priča o novom projektu, o evropskoj omladinskoj školi fudbala, dolasku španskog Alavesa i vraćanja Slobode u vrh srpskog fudbala završena je tako što se Sloboda na deset dana pred početak drugog dela prvenstva nalazi na pretposlednjem mestu sa samo 13 bodova i maltene nikakvim šansama da opstane u ovom rangu takmičenja.

Gradsko rukovodstvo koje je teško podnelo nesupeh leta 2018. ponovo kreće u akciju i ovoga puta svoju priču gura do kraja. Na inicijativu 21 člana Skupštine Zoran Jovičić, predsednik Skupštine FK Sloboda, saziva ovo telo na kom je Božidar Opačić, koji se fizički nije pojavio već je samo poslao pismo zahvalnosti,  razrešen svoje dužnosti a na njegovo mesto je kao predsednik radnog tela postavljen bivši igrač Slobode, proslavljeni trener Milovan Đorić.

Grdaonačelnik Užica Tihomir Petković izneo je zabrinutost za stanje u Slobodi ali ujedno i veliko zadovoljstvo što je sala Gradske kuće bila puna, jer je to pokazatelj šta Sloboda znači Užicu. Pokazalo se da opcija sa Božidarom Opačićem nije bila dobra, da je napravljena greška što ovo nije urađeno prošlog leta ali nema nazad. Grad, po rečima Gradonačenika sa svim svojim znanjem, ljudskim i ostalim resursima staje iza Slobode, kao i svaki put do sada.

Prvenstvo počinje 27. februara, pitanje trenera treba da se reši što hitnije dok je igrački kadar takav kakav je. Više puta je u izjavama isticano da rezultat u ovom trenutku nije primaran jer nije realno da se od igrača koji budu branili boje Slobode traži više od očekivanog. Ovaj period radno telo će iskoristiti za sagledavanje novih načina funcionisanja kluba kako bi u naredno prvenstvo Sloboda ušla što spremnije. Sigurno je samo jedno, gore je visoko a dole je tvrdo, pa ko izdrži.

You may also like...