JKP VODOVOD: VODA U UŽICU ISPRAVNA I BEZBEDNA ZA PIĆE

UŽICE – Voda za piće koja se distribuira građanima Užica je higijenski ispravna i zdravstveno bezbedna na osnovu bioloških, bakterioloških i fizičko-hemijskih ispitivanja izvršenih u Zavodu za javno zdravlje Užice i obavlja se redovno, a u skladu sa zakonskom regulativom. Takođe se i u laboratoriji JKP Vodovod vrši kontrola svakodnevno, 24 časa dnevno, kako sirove tako i prečišćene vode, saopšteno je iz JKP Vodovod.

vodovod1Poslednjih nekoliko dana u nekim medijima pojavile su se informacije o naglom bujanju algi u akomulaciji Vrutci, a na način koji je uznemirio građane Užica. Senzacionalističkim naslovima, nedorečenom i nejasnom sadržinom objavljenih tekstova, izazvani su brojni građani da nam se obrate u vezi sa ispravnošću vode za piće. Iz “Vodovoda” obaveštavaju  javnost da je voda za piće potpuno ispravna i da se voda iz jezera Vrutci ne koristi, već samo voda koja se zahvata sa Sušičkog vrela, izvorišta Ćebića i Živkovića vrela, izvorišta Potočanje i izvorišta Turica.
“Apelujemo na medije da informacije o vodosnabdevanju i kvalitetu vode za piće ne plasiraju senzacionalistički, jer to nanosi nemerljivu štetu JKP Vodovodu i u velikoj meri uznemirava javnost! Osnovani i opredeljeni da smo samo servis građana, otvoreni smo za svaku saradnju sa medijima i sve potpune i prave informacije mogu se dobiti kod nas”, navodi se u saopštenju.
Pored toga, radom na terenu uočeno je da neki potrošači koji su se ranije snabdevali vodom sa privatnih vodovoda, a sada su priključeni na našu mrežu i dalje koriste vodu sa svojih izvorišta na nedozvoljeni način, pri čemu dolazi do mešanja voda. Time je povećana opasnost od izbijanja hidričnih epidemija i JKP Vodovod će pojačati kontrolu tih područja zajedno sa Komunalnom policijom i Sanitarnom inspekcijom. 
ZooM
 
 
 

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.