JKP „Doboko“ dobitnik priznanja u uštedi emisije ugljen dioksida

UŽICE – JKP Duboko Užice dobitnik je sertifikata Sekopaka za doprinos smanjenju količine emisije ugljen dioksida od 374,29 tona u 2016. godini, saopšteno je na sajtu tog preduzeća.

Kompanija Sekopak, kao vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom na teritoriji Republike Srbije i kao član svetske organizacije PRO Europe, prvi put svojim partnerima – sakupljačima ambalažnog otpada dodeljuje Sertifikat o uštedi CO2 za učešće i doprinos smanjenju količine emisije štetnih CO2 gasova na godišnjem nivou za 2016. godinu.

U saopštenju Sekopaka se naglašava da je u 2016. godini Republika Srbija “primenom “produžene odgovornosti proizvođača” uštedela 26.922 t CO2, od kojih je učešće Sekopaka u iznosu od 20.946 t (78%)”.

Ključ visokog procenta učešća Sekopaka u odnosu na druge operatere sistema jeste u modelu saradnje sa privatnim sakupljačima i javnim komunalnim preduzećima, čime se postiže izbalansirano učešće svih vrsta ambalažnog otpada (karton, plastika, staklo, metal, drvo) u sastavu ambalažnog otpada”, navodi se u saopštenju Sekopaka.

You may also like...