Jesenji pozorišni festival na Mećavniku (video)

MOKRA GORA – Prvi Jesenji pozorišni festival održan je proteklog vikenda na Mećavniku u Mokroj gori. Ovo je četvrti festival na Mećavniku kojim proslavljeni režiser Emir Kusturica želi da zaokruži ideju da svako godišnje doba ima festival posvećen mladima.

Festival pod sloganom „Drvo koje život znači“ za dva novembarska dana ugostilo je oko 70 mladih pozorišnih  umetnika, studenata režije, scenografije, glume, dramaturgije kako bi kroz razmenu ideja, mišljenja, energije i iskustava napravili poligon buduće kulture.

Selekcija programa poverena je reditelju Milanu Neškoviću. Izvedena je predstava Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda i Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, „Ukalupljivanje – Tragedija loptanja u Srba”, Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici gostovao je sa “Pleu Stindberg”, a Atlje 212 sa “Decom radosti”.

Mećavnik je po uzoru na Vivaldijeva četiri godišnja doba, dobio festivale  posvećene mladima.Četri godišnja doba za četiri oblasti, gde naći još neko doba za još poneku oblast kulture?

Posle ovog prvog jesenjeg pozorišnog, na Mećavniku se sprema januarski filmski festival Kustendorf.

ZooM

You may also like...