Jednosmenski rad u OŠ „Slobodan Sekulić“ (VIDEO)

UŽICE – Užička osnovna škola „Slobodan Sekulić“ jedna je od dve na teritoriji grada u kojima će, od ove školske godine biti, realizovan pilot projekat jednosmenske nastave. Njom će biti obuhvaćeni učenici trećih i petih razreda.

Škola „Slobodan Sekulić“ jedna je od 10 najboljih škola u Srbiji i do sada je realizovala brojne projekte kojima je znatno unapređen kvalitet nastave. I ovaj projekat  prilika je da škola pokaže nove metode rada i resurse kojima raspolaže. „Jednosmenski radom obuhvaćeni su učenici trećeg i petog razreda jer smo smatrali da so procenili da je to uzrast koji dobija nove predmete i treba im podrška“, objasnio je Aleksandar Urošević, direktor ove škole.

Stručni tim nastavnika i saradnika ove škole, uvek spreman za izazove i novine, sa oduševljenjem je prihvatio ovaj projekat  i osmislio naučno istraživačke i projektne radionice koje će imati dodirnih tačaka sa redovnom nastavom, ali nisu njen sastavni deo. Akcenat  je stavljen na prirodne nauke, komunikaciju i jezike.  „Obavezne su i fizičke aktivnosti jer je primećeno da sve više dece, zbog previše sedenja, ima neki deformitet kičme“, rekla je Sofija Srndaćević, profesor razredne nastave i članica tima koji će realizovati neke od radionica.

Deca mogu izabrati od dve do četiri radionice, u zavisnosti od interesovanja, a u školi će moći da ostanu do 17.00 sati. Nakon završenog anketiranja biće formirane grupe, a plan je da realizacija jednosmenske nastave počne u trećoj nedelji septembra. 

You may also like...