Jednokratna pomoć za majke trećeg deteta

UŽICE – Gradski većnici doneli su odluku da majke za rođenje trećeg i svakog sledećeg deteta imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara. Ovo pravo imaju majke bilo da su zaposlene ili ne, a pravo na pomoć ove vrste se može ostvariti za decu koja će se roditi od 1. januara 2019. godine. Odluka je doneta u cilju podsticanja rađanja dece, kao pozitivne prirodne komponente koja utiče na revitalizaciju stanovništva.

Članovi veća su usvojili Informaciju o realizovanim investicijama u 2018. godini i planiranim investicijama u 2019. godini u opštini Sevojno. Obzirom da je sednica održana u prostorijama te opštine uz prisustvo članova Opštinskog veća i rukovodstva ove opštine, na dnevnom redu su bili i problemi sa kojima se suočavaju građani Sevojna, a koji nisu obuhvaćeni planom investicija za 2019. godinu.

Utvrđen je predlog Statuta Grada Užica koji je usklađen sa novom zakonskom regulativom, u utvrđeni su predlozi odluka o komunalnim taksama i o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Gradsko veće je usvojilo Pravilnik o načinu i postupku dodele sredstava iz budžeta za finansiranje/sufinansiranje programa udruženja i donelo Odluku o obrazovanju Komisije za vršenje kontrole izrade i proizvodnje zlakuske grnčarije.

Utvrđen je predlog Rešenja o imenovanju direktora JP „Aerodrom Ponikve“ Užice, gde je na predlog Komisije od četiri pristigle prijave Slaviša Dimitrijević prvorangirani kandidat.

Gradski većnici su doneli i Odluku o preraspodeli sredstava za udruživanje po mesnim zajednicama za 2019. godinu.

You may also like...