Jedinstvo će izvoditi radove na izgradnji gondole

ČAJETINA-Opština Čajetina sa preduzećem MPP „Jedinstvo“ Sevojno  potpisala ugovor za izvođenje radova na izgradnji gondole sa pratećim objektima na Zlatiboru.

 

 stamat jedinstvo1Nakon raspisanog  tendera za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji panoramske gondole od centra Zlatibora do vrha Tornika, u četvrtak 1. oktobra predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, potpisao je ugovor sa direktorom MPP „Jedinstvo“ Markom Batakovićem.
Predsednik je tom prilikom istakao da je vrednost kompletne investicije 13 miliona eura, kao i da je preostalo još izvođenje radova, za koje je danas i potpisan ugovor, a čija je vrednost oko 345 miliona dinara. Nakon nostrifikacije dokumentacije od strane francuskog proizvođača opreme, preostaje da opština izda građevinsku dozvolu i da se krene sa radovima. Očekujemo da se uskoro i administrativno izvrši prenos zemljišta sa Republike Srbije na opštinu Čajetina, te da ćemo sledeće godine, kako je i planirano ugovorom, investiciju pustiti u funkciju, zaključio je Stamatović.
 Direktor MPP„Jedinstvo“ Marko Bataković, prilikom potpisivanja ugovora sa opštinom Čajetina  izrazio je zadovoljstvo učešćem u ovako velikom projektu, kao što je izgradnja gondole na Zlatiboru, koja je od velikog značaja, a i jedna od najvećih investicija u Srbiji. Preduzeće raspolaže potrebnim resursima, znanjem i iskustvom  za realizaciju ovog projekta, pa Bataković ističe da će se ispoštovati ugovorom predviđeni rokovi.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.