Javor Matis upalio motore (VIDEO)

IVANJICA – Odmor za superligaše je završen, trajao je nepune tri nedelje a nove obaveze su već pred njima.

Fudbaleri Javor Matisa okupili su se danas na stadionu pored Moravice kako bi krenuli u pripreme za novu sezonu. Srđan Vasiljević je na prvom okupljanju imao 25 igrača a ono što je jedino poznato u ovom trenutku je to da je klub napustio Husnedin Gafurov koji karijeru nastavlja u komšiluku, u Lučanima. Plan je spreman samo da se sprovede u delo, a kompletne pripreme biće odrađene u Ivanjici.

Ivanjičani imaju dosta mladih igrača o kojima Vasiljević ima lepo mišljenje ali i sa dosta rezerve govori o njihovim nastupima. Ne zbog sumnje u kvalitet već zbog vođenja računa da ne sagore u svojoj prevelikoj želji.

Ono što najviše zanima navijače Javor Matisa je igrački kadar. Jasno je da su ivanjičkom superligašu potrebna određena pojačanja u svim linijama, ali je izuzetno teško pronaći igrače u ovom periodu. Prelazni rok traje do poslednjeg dana avgusta što nimalo ne raduje trenere. U takvim okolnostima ekipa se priprema u jednom sastavu a na kraju tim može izgledati sasvim drugačije. Sportski direktor Nikola Lišanin je otvoreneo rekao da zvučnih pojačanja neće biti a da će klub iskoristiti svaku moguću priliku da zaradi na prodaji igrača za koje neki klub pokaže interesovanje.

Iz dana u dan napori će biti sve veći i veći jer sve klubove u superligi čeka neizvesno prvenstvo. Veoma lako može doći do promene propozicija takmičenja a razmišlja se o tome da se više ne igra plej of i plej aut, samim tim neće biti ni podele bodova ali, ono što je već jasno precizirano je broj stranaca u ekipi. On je sa šest smanjen na četiri igrača sa stranim pasošem.

ZooM

 

 

 

You may also like...