Javor Matis upalio motore (VIDEO)

IVANJICA – Posle 30 dana pauze fudbaleri Javor Matisa počeli su pripreme za drugi deo sezone koji startuje 15. februara.

Ko je i šta je Javor Matis u srpskom fudbalu svedoči i podatak da ovaj klub u periodu 2006.-2019. zauzima poziciju broj 7 kada se saberu svi postignuti rezultati u tim sezonama. Samim tim potvrdila se ispravna politika kluba koja se svodi na to da u Javor Matisu mogu da igraju samo oni igrači koji osećaju ljubav prema klubu i Ivanjici.

Javor Matis predsednik Lazović i trener Bondžulić
Predsednik Dragomir Lazović i trener Igor Bondžulić

Predsednik kluba Dragomir Lazović ističe da mu nije jasno zbog čega je u pojedinim medijima plasirana priča da su svi igrači na prodaju i oštro demantuje te glasine. Javor Matis je klub koji tačno zna šta hoće i na koji način, tih pravila se pridržavaju od kako je on u klubu, a to je 22 godine, i do sada se to pokazalo kao dobitna kombinacija. Pripreme za nastavak prvenstva u Superligi Srbije Fudbalski klub Javor Matis krenuo je na Stevanjdan, posle pauze koja je trajala mesec dana.

Ivanjičani su prvi deo sezone završili na 12. mestu sa 20 osvojenih bodova što po Lazoviću nije loš rezuzltat. Možda je moglo malo bolje ali kada se sagleda kompletna situacija sve je na svom mestu.

Igor Bondžulić trener Javor Matisa
Igor Bondžulić,trener Javor Matisa

Igor Bondžulić je preuzeo ekipu u leto prošle godine, i uhvatio se u koštac sa svim izazovima koje čekaju jednog trenera debitanta u ulozi šefa stručnog štaba. Svoje shvatanje igre pokazao je u svim utakmicama, a ono podrazumeva želju, agresivnost i maksimalno angažovanje tokom svih 90 minuta.

Fudbaleri Javor Matisa nisu bili u poodređenom položaju ni protiv Partizana i Crvene zvezde a u slučaju Javor Matisa nije važila krilatica da konac delo krasi. Poslednje utakmice su pokvarile utisak koji su ostavili tokom prvog dela prvenstva. Ivanjičani su na poslednjih 5 mečeva primili čak 17 golova i to je ono na čemu će Bondžulić morati da poradi sa svojim igračima.

Do odlaska u Umag radiće se na fizičkoj spremi a u toplijim krajevima na kontroli lopte i igre. Već je zakazano šest kontrolnih utakmica u periodu od 25. januara do 6. februara, a imena protivnika su Domžale, Triglav, Bravo, Gorica, Alumnij i Rudar. Nakon toga sledi povratak u Srbiju i prilagođavanje na ovdašnju temperaturu i prvu utakmicu u nastavku protiv Napretka u Kruševcu. 

You may also like...