Javor Matis zimuje na vrhu (VIDEO)

IVANJICA – Poslednje kolo Prve lige Srbije odloženo je zbog vremenskih prilika pa je Javor Matis zadržao prvo mesto do proleća.

Vremenski uslovi su kolo pre predviđenog datuma priveli kraju deo prvenstva koji se slobodno može nazvati jesen – zima 2018. Utakmice su odložene za februar, e sad koji videće se. Prolećni deo prvenstva je planiran za 27. februar, ali ako zima potraje, pitanje je kakvi će biti vremenski uslovi i tada. Ono što je bitno za Ivanjičane jeste činjenica da će oni zimovati na prvom mestu, što je bio i plan pre početka prvenstva. Ako se vratimo na sam početak teško da je bilo ko mogao da poveruje u ovakav scenarijo ali kako je vreme odmicalo ekopa se kompletirala i došla do svoje igre i fizionomije što je na kraju donelo rezultat. Igor Tufegdžić i Milovan Milović moraju biti zadovoljni, jedino za čim  može da se žali jeste poraz od Bečeja 1918, ali spletom okolnosti on nije uticao na ispunjenje zacrtanog cilja.

Pripreme za nastavak prvenstva trebalo bi da počnu 15.januara. Nekim igračima će se zahvaliti a uprava će potražiti pojačanja na mestima koja su deficitarna u timu. Pojačanja u napadu verovatno neće biti razmatrana jer su Marković i Petković najbolji strelci u ligi, postigli su 31 od 44 gola, a za ostalo će se znati u narednih mesec dana. Do tada za igrače sledi odmor, a nakon toga spremanje za nastavak prvenstva sa konačnim cijem da 5. maja Ivanjičani slave povratak u Superligu Srbije.

You may also like...