Javor dobio novog predsednika, Radovan Ćurčić u Upravnom odboru

IVANJICA – Za novog predsednika Skupštine fudbalskog kluba Javor Matis iz Ivanjice izabran je Dragomir Lazović. On je je ovu poziciju preuzeo od Vladete Popovića koji se povukao iz zdravstvenih razloga i ostao na mestu počasnog predsednika kluba.

javor-partizanIzglasana su i dva nova potpredsednika, Nikola Lišanin i Tomislav Savić, sportski menadžeri Javora, a u Upravni odbor su ušli Dušan Sekulić (nekadašnji prvi čovek kluba) i reprezentativni selektor, Radovan Ćurčić.
 
Umesto tragično preminulog Zorana Ristića, funkciju sekretara obavljaće Milan Martinović, odlučila je skupština kojoj je od 63 prisustvovalo 49 članova.
 
Prvi čovek kluba iz Ivanjice, Dragomir Lazović, ocenio je proteklu sezonu kao nesvakidašnju sportsku nesreću koju je ilustrovao podatkom da su utakmice završavane u 84. minutu, Javor bi imao 14 bodova više i siguran opstanak.
 
„Dvadeset godina Javor igra u saveznom rangu takmičenja a ja sam ovde punih šesnaest godina. Sa Dušanom Sekulićem, Slobodanom Jovanovićem i Darkom Beševićem ušao sam u ovu sportsku priču iz najčistijih pobuda i osećaja lokalpatritizma. Sa Sekulićem sam vodio klub 10, a sa Milanom Pandurevićem sedam godina. U tom periodu odigrali smo osam prvoligaških i osam superligaških sezona. Veličanstveno smo obeležili stogodišnjicu kluba, dva puta bili na ivici da se takmičimo u Evropi. U klubu trenira više od 200 registrovanih igrača, godišnje odigramo više od 140 utakmica, a gleda nas u sezoni i do 20.000 ljudi“, rekao je u svom obraćanju predsednik Javor Matisa Dragomir Lazović.
 
On je napomenuo da je ovaj sportski kolektiv iznedrio mnoštvo kvalitetnih igrača, osam ih je igralo u reprezentativnim selekcijama, a iz kluba je potekao i selektor reprezentacije.
 
„Javor je svetla tačka ovog grada, jednom rečju brend Ivanjice. I hteo bih sa ponosom da istaknem da je ovo klub koji ne duguje jednog dinara, nikome. Mnogo nas je koštala svaka sezona, stotine dana i noći sedeli smo, pričali odustajali od svega, ali bi nas ujutro ta ljubav koja se zove ‘Javor’ kao od šale pobedila i nastavljali smo dalje“, priča Lazović.
 
Obraćajući se prisutnima i lokalnoj samoupravi Lazović je istakao da očekuje veću finansijsku pomoć opštine, jer je prosto nedopustivo da klub koji nije privatni, lokalna vlast 16 godina finansira sa četiri odsto budžeta.
„Ovaj klub je uvek bio gradski i želimo da svi to shvate, da pomognu, na prvom mestu opština treba da pronadje način da učestvuje više u finansiranju a ja vam obećavam, ako bude tako, u maju naredne godine klub sa premijerligaškim statusom bez dinara dugovanja“, istakao je Lazović.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.