Javni poziv za priznanja grada Užica (VIDEO)

UŽICE – Grad Užice raspisao je javni poziv za dodeljivanje javnih priznanja zasluženim pojedincima i kolektivima. Predloge mogu dostavljati udruženja, pojedinci, mesne zajednice i drugi kolektivi i to na obrascu koji se može naći na internet stranici grada, a neophodna je i potpisana saglasnost kandidata.

„Priznanja se dodeljuju u tri kategorije – Povelja grada dodeljuje se za ukupan doprinos razvoju Užica, Plaketa se dodeljuje za ostvarene rezultate u dužem vremenskom periodu, a Nagrada grada Užica dodeljuje se za zapažene rezultate u svim oblastima društvenog života i ona jedina nosi sa sobom i novčani iznos. Pravna lica mogu biti nagrađena jednom u periodu od deset godina, a fizička lica samo jednom. O svemu će odlučivati komisija, koju uz mene čine po dvoje odbornika i dvoje građana, a konačnu odluku doneće Gradsk oveće“, kaže predsednik gradskog parlamenta, Branislav Mitrović.

Priznanja će biti dodeljena na svečanoj sednici Skupštine grada u oktobru, a prošle godine dodeljene su četiri Povelje, šest Plaketa i osam Nagrada grada Užica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.