Javni poziv za posao instruktora za popis stanovništva

ZLATIBORSKI OKRUG – Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zaiteresovanim kandidatima da se u periodu od 24. juna do 3. jula prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isljučivo popunjavanjem elektronske prijave na na veb-sajtovima Republičkog zavoda za statistiku (www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs).

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažovanja trajaće od 23. avgusta do 31. oktobra 2022. godine (u vreme obuke kandidata za popisivače, pripreme za rad na terenu i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom).

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni su:državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje,
da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni su: poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata, mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja. Sa izabranim kandidatima zaključuje se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).

Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažovanog lica do kog može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.).

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.