Jako nevreme u Karanu

UŽICE – Područje užičkog sela Karan juče posle podne zahvatilo je jako nevreme praćeno obilnim padavinama i do 30 litara kiše. To je dovelo do bujica zbog kojih je došlo do porasta nivoa potoka Stanci i njegovog izlivanja, rekao je za Tanjug Zoran Militarov, načelnik komunalne inspekcije Grada Užica.

“Došlo je do začepljenja propusta i nemogućnosti da voda nastavi dalje svojim tokom pa je došlo do izlivanja na put i ulazak vode u jedan broj objekata“, rekao je Militarov i istakao da ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi ljudski životi.

Trenutno se. kako je dodao, preduzimaju mere da se otkloni to zapušenje iako je došlo do stabilizacije vodotoka, ali s obzirom na to da se mogu očekivati narednih dana isto ovako obilne padavine onda je neophodno da se ti radovi i izvedu.

Podsetio je da su velike poplave na tom području bile i 2014. godine.

Dodao je da je u toku dana bilo padavina i na Jelovoj Gori, ali da nije bilo porasta nivoa ni reke Đetinje ni Volujačkog potoka, dok je reka Lužnica u manjem porastu.

Što se tiče održavanja vodotokova, Militarov kaže da postoji dvostruka obaveza i mesnih zajednica i grada.

Mesne zajednice, dodao je, treba da prijave sve probleme na vodotokovima, a Grad da preko službi za održavanje reaguje kako se takve stvari ne bi dešavale.

Za tri sata koliko je trajalo nevreme, u prekidu je bilo i snabdevanje sela električnom energijom.

RTS / TANJUG

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.