Izvršitelj se nije pojavio, Ćitići ostaju u kući (VIDEO)

UŽICE – Petog septembra ove godine sudski izvršitelji pokušali su da uruče rešenje o iseljenju porodici Ćitić iz Užica, čija je kuća prodata prošle godine na licitaciji, a da oni o tome nisu obavešteni.  Za jutros je bio najavljen novi izlazak na teren izvršitelja i policije, ali se oni nisu pojavili u zakazano vreme.

Javni izvršitelj Đorđe Dogandžić iz Užica, trebalo je jutros da, uz asistenciju policije, iseli četvoročlanu porodicu Ćitić iz kuće u Vidovdanskoj ulici u Užicu, nakon što su prvi pokušaj sprečili prijatelji Ćitića.

Stara kuća, koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji, prodata je 6. decembra prošle godine na drugoj licitaciji i po odluci Osnovnog suda u Užicu, kako bi se namirio dug naslednicima koji polažu pravo na jednu trećinu tog objekta.

„Kuća je pod sporom i ne može da se prevede na druge vlasnike, ali izvršitelj kaže da ga to ne sprečava da obavi iseljenje“, objasnio je Branimir Ćitić koji sumnja u korupciju i tvrdi da o licitaciji nisu bili obavešteni, mada u Sudu tvrde da je obaveštenje bilo na oglasnoj tabli.

Nezaposleni Branimir  Ćitić bio je vlasnik dve trećine kuće, ali vlasništvo je preneo na suprugu Gordanu, koja radi kao medicinska sestra, kako bi ona podigla kredit kojim bi namirili dug naslednicima ostatka kuće – njegovom ujaku Zoranu Nikačeviću, biznismenu i njegovoj sestri Miroslavi Nikačević, koji žive u Engleskoj.

Nakon što su Nikačevići pokrenuli spor oko nasledstva, Ćitići su počeli da im isplaćuju novac za trećinu kuće.

„Oni neće pare, oni hoće kuću“, kaže Ćitić i objašnjava da je sa Nikačevićima nemoguć bilo kakav dogovor.

Izvršitelj Dogandžić nedavno se oglasio saopštenjem u kome navodi da je postupao po odluci Suda, a ne samoinicijativno, a potom demantovao da porodica nije bila obaveštena o licitaciji, da dug u iznosu od 3.488.743,20 dinara postoji od 2012. godine i da su dužnik Gordana Ćitić i članovi njene porodice svojim postupcima prouzrokovali situaciju u kojoj se nalaze

You may also like...