Izložba vojnog naoružnja (VIDEO)

UŽICE – Druga brigada kopnene vojske Srbije izložila je na Gradskom trgu oklopna vozila tipa „M-77 Oganj“, set naoružanja pešadije i specijalnih jedinica, kao i deo savremenih optoelektronskih sredstava, telekomunikacija i informatike.

„Pripadnici Vojske Srbije su do sada uvek bili na raspolaganu svim organima državne i lokalne samouprave i nadamo se da će i ovo biti jedan od doprinosa produbljivanju saradnje koja je, inače, na izuzetno visokom nivou“, rekao je Željko Kuzmanović, komandant Druge brigade kopnene vojske Srbije.

Izložba vojnog naoružanja sprovodi se u okviru proslave Dana državnosti Srbije, a cilj je, kako navodi gradonačelnik Užica Tihomir Petković, da se ovakvim manifestacijama podigne obeležavanje ovog dana na viši nivo, kao i da se mladim Užičanima ukaže na značaj praznika, države i vojske.

„Treba slaviti najvažniji državni praznik, treba poštovati državu i državne institucije, jer iako svi želimo da bude mir i da se ova vojna oprema nikada ne koristi, bićemo snažna država samo ako imamo snažnu vojsku i ako imam snažan patriotski osećaj“, poručio je gradonačlnik Užica Tihomir Petković.

U sklopu obeležaavanja Dana državnosti večeras će u 18 časova, u Gradskoj kući biće održana Svečana akademija.

Dan državnosti Srbije obeležava se 15. i 16. februara u znak sećanja na Prvi srpski ustanak 1804. godine i na prvi moderni ustav kneževine Srbije, Sretenjski ustav iz 1835. godine.

You may also like...