Izložba Socijalna i obrazovna inkluzija (video)

UŽICE-Užički centar za prava deteta otvorio je u Gratskom kulturnom centru Užice izložbu fotografija “Socijalna I obrazovna inkluzija”,na kojoj je izloženo 80 fotografija učenika užičkih škola koji su učestvovali u projektu “Mreža mladih za inkluzivno društvo”.

 

“Mladi iz užičkih srednjih I osnovnih škola su,uz pomoć svojih profesora,uspeli da fotografijom zabeleže primere nebrige,ali I pozitivne primere kada je reč o socijano-obrazovnoj inkluziji.Pored dokumentarne,prisutne su scenirane I fotografije sa intervencijom,koje za cilj imaju prikaz željenog stanja.Kao najveći problem mladi ističu fizičke barijere u gradu I školama sa kojima se njihovi vršnjaci sa posebnim potrebama suočavaju”,kaže direktorka Užičkog centra za prava deteta Jelena Žunić Cicvarić.

Ona ističe da Užički centar za prava deteta već godinu dana realizuje projekat “Mreža mladih za inkluzivno obrazovanje”,tokom kojih je sprovedeno više akcija.

“Mladi Užičkog centra za prava deteta uradili su istraživanje sa učenicima osnovnih užičkih škola,koliko je socijalna distance njihovih vršnjaka prema deci I mladima sa posebnim potrebama.Vršnjačke odnose u ovoj oblasti obradili su I kroz predstavu forum teatra I panel diskusije u školama”,kaže Žunićeva.

Sve aktivnosti,ističe ona imaju za cilj promociju inkluzivnog obrazovanja I socijalne inkluzije,razvijanje tolerancije I razumevanje različitosti.

Izložba u Gradskom kulturnom centru otvorena je do 2.juna.

ZooM

</div>

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.