Izložba radova sa 24. Kolonije umetničke keramike (VIDEO)

UŽICE – U Gradskoj galeriji u Užicu otvorena je izložba radova nastalih na ovogodišnjoj 24. Međunarodnoj koloniji umetničke keramike.

Ove godine na koloniji je učestvovalo 11 umetnika iz Italije, Francuske, Rusije, Australije, Amerike, Belgije i Srbije i nastalo je pedesetak radova koje će posetioci moći da vide na izložbi u Gradskoj galeriji.

Umetnici su ove godine imali zadatak i da naprave radove koji će biti deo postavke u novom turističkom naselju Neolife u Staparima.

„Mi smo imali zadatak da, u saradnji sa saradnicima Narodnog muzeja, napravimo repliku nekih keramičkih predmeta koji su pronađeni na terenu, a koji će biti deo budućeg neolitskog naselja u Staparima“, objasnila je Sofija Bunardžić, autor i osnivač Kolonije umetničke keramike u Zlakusi i dodala da će i tih desetak radova biti predstavljeno na izložbi.

Radovi sa 24. MKUK Zlakusa

Na dosadašnje 24 kolonije 350 umetnika iz 35 zemalja napravilo je više od 1000 radova. Sofija Bunardžić veruje da će sledeće godine, kada Kolonija slavi 25 godina postojanja, uspeti da osposobi deo prostora u zgradi nekadašnje kasarne u Krčagovu i da formira stalnu postavku radova nastalih na svim kolonijama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.