Izložba povodom jubileja Vesti i Radio Užica (video)

UŽICE-Narodni muzej priredio je izložbu povodom 75 godina lista Vesti i 45 godina Radio Užica,koja je otvorena u Jokanovića kući.

vestiOtvarajući izložbu zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić naglasio je da su Vesti najstariji užički list ,koji pod tim imenom nije izlazio samo u periodu od 1949.-1952.godine ,kada se štampao pod nazivom Pobeda.

„Vesti su hroničar svega što se dešavalo u proteklih 75 godina u Zlatiborskom okrugu.Kako po onome što je bilo realno napisano,ali i što se moglo između redova pročitati.Sigurno nije bilo lako opstati svih ovih godina i truditi se da javnost bude pravovremeno i objektivno informisana.Velika odgovornost je na novinarima,kojima želim da ostanu verni istini „,poručio je Nešić.

Povodom jubileja uručene su zahvalnice institucijama,preduzećima i pojedincima koji su dali svoj doprinos u radu i postojanju Vesti i Radio Užica.

Izložba“ 75 godina lista Vesti i 45 godina Radio Užica“, autorke Slavice Stepanović ,otvorena je u Jokanovića kući u okviru programa obeležavanja Dana grada.

You may also like...