Izložba posvećena Petru Otoranovu u biblioteci (VIDEO)

UŽICE – U „Narodnoj biblioteci Užice“ održana je izložba fotografija posvećena Petru Otoranovu, nekadašnjem fotografu i saradniku lista Politika. S obzirom na činjenicu da je on značajan deo karijere posvetio pletiljama iz Sirogojna i da je pratio same početke muzeja Staro selo, upravo je ovaj muzej organizovao izložbu povodom 30 godina od osnivanja.

„Osnovni motiv nam je bio da, povodom prošlogodišneg jubileja 30 godina od osnivanja muzeja, organizujemo ovu izložbu. Jer, upravo je prva izložba u tada novootvorenom muzeju Staro selo bila izložba fotografija Petra Otoranova. Izabrali smo neke koje se izdvajaju estetskim doživljajem, bilo je zaista zadovoljstvo vršiti odabir među fotografijama ovog umetnika“, kaže Dragan Cicvarić iz muzeja Staro selo, koji je organizovao izložbu zajedno sa koleginicom, Jelenom Toskić.

Planirano je da se slična izložba održi u Novom Sadu u maju, a postoji mogućnost saradnje i sa Muzejom Jugosavije, koji poseduje značajan broj negativa Petra Otoranova.

„Imala sam to zadovoljstvo da upoznam Petra Otoranova, koji je došao iz nama daleke Vojvodine u Užice. Koliko je voleo ovaj kraj i Staro selo svedoči i činjenica da je upravo u Sirogojnu pronašao večni mir“, kaže kustos Starog sela, Svetlana Ćaldović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.