Izložba “Karavan za klimu 3.0” u GKC

UŽICE – U organizaciji Francuskog instituta u Srbiji uz podršku grada Užica  u Gradskom kulturnom centru  otvorena je interaktivna izložba “Karavan za klimu 3.0 – Mali korak za čoveka, veliki za prirodu”.

Istakavši značaj jedne ovakve izložbe član Gradskog veća Ratko Trmčić izrazio je zadovoljstvo što je Užice među prvim gradovima u kojima je izložba postavljena, naročito zbog činjenice da se ovde veliki napori ulažu u zaštitu životne sredine i njeno očuvanje kroz mnogobrojne programe i mere.

“Posebno mi je drago što će u saradnji sa RCU više od 600 učenika užičkih škola narednih dana biti u prilici da pogleda izložbu i uveri se kakve su zapravo posledice klimatskih promena i šta je ono na šta sami možemo da utičemo. Zato pozivam i sve ostale sugrađane da pogledaju ovu izložbu.

Karavan za klimu je projekat koji je 2018. godine osmislio Francuski institut u Srbiji, a koji se realizuje u partnerstvu sa Centrom za promociju nauke i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji i Kancelarije Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj u Srbiji. Povezujući borbu protiv klimatskih promena i zaštitu biodiverziteta, Karavan za klimu 3.0 ima za cilj podizanje svesti građana o značaju upoznavanja i identifikovanja zaštićenih vrsta na teritoriji Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.