Izložba „Izoštravanje medijske slike“

UŽICE – Medijska opservatorija Refraktor i Befem organizuju u Užicu jednodnevno gostovanje izložbe „Izoštravanje medijske slike“.

Izložba će biti u subotu od 19.00 do 22.00 sata u Galeriji Reflektor u Krčagovu. Cilj ove neobične izložbe, koja je u junu otvorena u Beogradu, je da se i u Užicu porazgovara i promisli o medijskoj pismenosti i medijskom izveštavanju.

Posetioci će imati priliku da na licu mesta analiziraju izložene medijske tekstove i budu aktivni učesnici. Potrebno je samo da ponesete oštru olovku, oštro oko, britak um, čiste naočare i… društvo.

Medijska opservatorija Refraktor: izoštravanje medijske slike je projekat civilnog društva koji su razvile nezavisne medijske analitičarke u okviru feminističkog kulturnog centra Befem i BeFem medijskog programa New Voices, New Spaces. Refraktor nastoji da prati i analizira medije u Srbiji i u tumačenje njihovog sadržaja uključi i čitaoce i čitateljke. Zamišljen je kao virtuelni i realni prostor u kome će građani i građanke imati mogućnost da na osnovu svog sistema vrednosti i potrebe za odgovornim i tačnim informisanjem iznesu stav o načinu izveštavanja u pojedinim štampanim medijima i razumeju načine na koje medijske poruke (ne)doprinose održavanju i/ili podsticanju diskriminacije u društvu.

Pasaž/ZOOMUE

You may also like...