Izložba i debata o ženskom preduzetništvu (VIDEO)

UŽICE – U Gradskom kulturnom centru Užice, otvorena je izložba fotografija, nastalih u toku realizacije projekta “Lokalni mehanizmi za razvoj ženskog preduzetništva“. Izložbu je otvorila pomoćnica gradonačelnice Užica, Mirjana Radivojčević, podsetivši da su potencijali ženskog preduzetništva gotovo neiscrpni,a izazovi mnogoborojni

“Da se raspoloživi kapaciteti mogu racionalno iskoristiti, a izazovi prevazići, uočićete u samoj izložbenoj postavci gde se vidi put razvoja koji su neke žene uspešno savladale i svoj biznis sa nivoa preduzetništva podigle na nivo mikro i malih preduzeća. One su dokaz da je to moguće,” rekla je Mirjana Radivojčević.

Autorka izložbe Vesna Živanović podsetila je da je izložba nastala u toku realizacije projekta Grada Užica „Lokalni mehanizmi za razvoj žensko preduetništva“.

„Ideja je bila da se pokažu potencijali ali i izazovii preduzetnica iz našeg grada kao i učesnica radionica koje su realizovane tokom projekta. Takođe, cilj je bilo da se promoviše žensko preduzetništvo i da se sugrađanke podstaknu da realizuju svoje poslovne ideje“, kaže Vesna Živanović.

Nakon otvaranja izložbe održana je Javna debata na temu: „Potencijali i izazovi žena preduzetnica u razvoju lokalne ekonomije“.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.