Izložba fotografija sa planinarskih akcija

UŽICE – Povodom dvadesetpetogodišnjice osnivanja Planinarskog društva Rujno večeras će u Gradskom kulturnom centru Užice, u 19 časova, biti otvorena izložba fotografija sa planinarskih akcija i pešačenja.

„Etno kamper“, foto: PD Rujno

PD “Rujno“ je osnovano 1996. godine u Užicu i bavi se organizovanjem planinarskih akcija i izleta kako u okolini Užica, tako i u Srbiji i van granica zemlje. U mnogobrojnim akcijama i ekspedicijama izdvajaju osvajanje Akonkagve, Kilimandžara, Monblana, Damavanda, Elbrusa, Ararata, Grand Paradiza, Erdžijasa, Kačkara, Musala, Triglava…

„Skreni“, foto: PD Rujno

Društvo svoje akcije izvodi svakog vikenda, bez obzira na vremenske uslove, a akcije vode iskusni vodiči. Bave se i obeležavanjem planinarskih staza, a po pozivu drugih planinarskih društava iz zemlje i inostranstva pomažu u trasiranju novih staza.

„Učestvujemo u takmičarskim i kulturnim događajima u Užicu. Posebno smo ponosni na deo naših aktivnosti koje se odnose na zaštitu i čuvanje prirode koje sprovodimo sa odraslim članovima našeg društva i decom u gradskim i seoskim školama“, navode iz ovog planinarskog društva.

You may also like...