Izložba Dragana Nešića u Priboju

PRIBOJ – U okviru međunarodne manifestacije „Evropska noć muzeja“ u Zavičajnom muzeju u Priboju otvorena je izložbu slika Dragana Nešića iz ciklusa „JAZZ“, koju Pribojci mogu pogledati do 3.juna.

Izložba Dragana Nešića Priboj

Dragan Nešić je rođen Kruševcu, diplomirao je  fiziku u Sarajevu, a živi i stvara u Priboju. Učestvovao je na više od 600 izložbi i projekata, od  Brazila i Urugvaja, preko SAD i Kanade, kao i većine evropskih zemalja, do Rusije, Japana, Egipta i  Indonezije, Jugoslavije…

Uređivao je programe „Male galerije M“ i Galerije BB – Pribojske banke u Priboju, gde vodi i galeriju “Spirala“. Ovo je njegova 90-ta samostalna izložba.

Izložba Dragana Nešića Priboj

Kako je u katalogu ove izložbe napisao Zoran Jeremić, …”otkakao je sa svojim slikama počeo da džemuje sa velemajstorima savremenog džeza… Dragan Nešić ne prestaje da nas iznenađuje obiljem i svežinom radova  u kombinovanoj tehnici,kroz ciklus logičnog naziva “JAZZ”. Otuda i grad džeza i na Limu.

A pored slika iz ciklusa “JAZZ” Dragana Nešića na otvaranju ove jedinstvene izložbe u pribojskom Muzeju, uživalo se i u notama džeza, kroz mini koncert beogradskog  sastava ”Kvadromanija”.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.