Izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Aleksa Dejović“ bez grejanja

KRVAVCI – Proteklih nedelju dana đaci Osnovne škole „Aleksa Dejović“ iz Krvavaca nastavu pohađaju online zbog kvara na grejnom postrojenju. Kotlovi za grejanje su stari i dotrajali, pa je potrebno kupiti nove kako bi škola ponovo mogla da se greje.

„Problem starih i dotrajalih kotlova traje godinama unazad, nakon svake restauracije nadležnima je skrenuta pažnja da je neophodno da se zamene novim. Ništa nije preuzeto do trenutka kada su 130 učenika morali da pošalju kući zbog hladnih učionica“,kaže jedan od roditelja za ZOOMUE.

O celoj situaciji obaveštena je lokalna samouprava i prema rečima člana Gradskog veća Ratka Trmčića ušli su u proces nabavke kotla koji ima 250kw i može da greje 2000 metara kvadratnih. Trmčić se nada da će problem grejaja u ovoj školi biti što pre rešen i da će đaci moći da se vrate redovnoj nastavi.

A, kako kaže direktorka škole Irena Drndarević za ZOOMUE , razmatra se i opcija da učenici odlaze na nastavu u matičnu školu u Sevojno dok problem sa grejanjem ne bude rešen .

O ovome će se raspravljati danas popodne na sastanku sa roditeljima.

Foto: pasaz.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.