Iz Užica u svet i nazad

UŽICE – Grad Užice objavio je javni poziv za stipendiranje dva Užičanina na biznis master studijama na austalijskoj školi S P Jain School of Global Menagment. Reč je o partnerskom  projektu „Iz Užica u svet i nazad“ grada Užica i škole gde se stipendijom obezbeđuju kompletni troškovi školovanja, smeštaja, prevoza i administrativnih troškova.

„Sve košta 52 hiljade dolara, od čega je deo koji grad Užice izvaja oko 10 hiljada dolara, a ostalo je grant škole. Najbitnije je naglasiti da studenti nemaju nikakve troškove“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Kandidati koji budu stipendirani provešće 16 meseci na studijama i to po četiri meseca u kampusima u Dubaiju, Sidneju, Singapuru i poslednji mesec u nekoj od multikompanija na praksi. Obaveza kandidata je da po završetku master studija prihvate ponuđeni posao u Užicu i rade pet godina.

„Očekujemo ne samo da se vrate sa prestižnom diplomom, već i sa brojnim i važnim kontaktima i da budu motor razvoja ovog grada“, rekao je Nešić.

Na konkurs se mogu prijaviti kandidati koji imaju završene osnovne akademske studije ekonomskih ili organizacionih nauka sa prosečnom ocenom najmanje 8,00, bez radnog iskustva ili sa iskustvom manjim od tri godine i prebivalištem na teritoriji grada.

Potreban uslov za dobijanje stipendije je napredno poznavanje engleskog jezika.

Kandidati mogu podneti prijavu na obrascu koji mogu preuzeti na zvaničnom sajtu grada Užica ili u kancelariji broj 12 u gradskoj kući. Prijave se podnose do 23. jula do 12 časova.

Od 24. do 26. jula žiri koji će činiti dva predstavnika grada Užica i predstavnik škole obaviće razgovore  sa odabranim kandidatima.

Komisija će odabrati pet kandidata na osnovu intervjua o motivima za učešće na pozivu, shvatanju poslovnog okruženja i globalih trendova kao i o liderskim karakteristikama kandidata. Odabrani će polagati test „Aptitude Test S P Jain“.

„Ukoliko se ovaj projekat pokaže uspešan, obratićemo se školi da nastavimo saradnju. Zamislite da za pet godina  dobijemo deset stručanjaka koji će nadomestiti sadašnji nedostatak kadrova“, zaključio je Nešić.

SP Jain School for Global Business po kvalitetu studija i zapošljavanju spada u top rang za biznis studije koje stvaraju kadrove za globalne kompanije u Aziji i Australiji. Neka od priznanja koje škola poseduje su: Forbes: Top 10 Best International 1 Year MBAs (2015 – 16); The Economist: Top 100 Full-Time MBAs Worldwide (2015); Forbes: Top 20 Best International Business Schools (2013 – 14).

 

You may also like...