Iz Niskogradnje poručuju vozačima da koriste lance po gradu (video)

UŽICE-U Užicu su se juče usled neočišćenih ulica dogodile 3 saobraćajne nesreće i 10 sudaranja usled nemogućnosti kočenja na zaleđenim ulicama,izjavio je za ZOOMUE  načelnik užičke  saobraćajne policije Miloš Penezić.

On kaže da policija radi svoj posao i da snimila stanje na ulicama u gradu,ali da su i oni i vozači u ovakvim uslovima nemoćni.

Iz užičke Zimske službe poručuju da oni imaju 3 kamiona,2 grejdera i nekoliko traktora za posipanje ulica solju i rizlom i da svoj posao obavljaju maksimalno.

“Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu.Mi čistimo koliko možemo sobzirom da sneg pada,ali policija ne radi svoj posao i ne kontroliše da li vozači imaju zimske gume ,a naša je preporuka da im trebaju i lanci”,rečeno je za naš portal u užičkoj Zimskoj službi.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković izjavio je za ZOOMUE da je izdao dodatne naloge Niskogradnji da se što pre reši problem čišćenja snega van centra grada.

 

“Problem u višim zonama nastao je jer se led uhvatio na ulicama pre nego što je Niskogradnja reagovala.Naložio sam da se pozajme traktori iz drugih javnih preduzeća,a u funkciji su i još dva Niskogradnjina koja su bila pokvarena.Nadam se da će već verečas situacija biti bolja””,kaže Petković za naš portal.

On ističe da je mehanizacija sa kojom Niskogradnja raspolaže nedovoljna.

“Budžetom za ovu godinu planirano je za sada 10 miliona dinara za kupovinu novih mašina Niskogradnji,kako bi radili bolje nego u ovom trenutku”,rekao je Petković za ZOOMUE.

 

 Za razliku od grada Užica problema u saobraćaju nema na magistralnim putevima u užičkom i zlatiborskom kraju.

“Svi putevi su prohodni i očišćeni.Snega ima na regionalnim putevima mestimično na planinskim prevojima od 5 do 10 centimetara.Preko Zlatibora i Borove glave nije na snazi zabrana za teretna vozila,koja važi preko Kadinjače,Tare i Debelog brda”,rečeno je za ZOOMUE u Zimskoj službi u Mačkatu.

Snabdevanje električnom energijom na području Užica je redovno i bez kvarova.

Na odeljenju ortopedije u toku jučerašnjeg dana evidentirana su 22 pacijenta sa prelomima usled padova na snegu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.