Internistička ambulanta u Čigoti (VIDEO)

ZLATIBOR – U Specijalnoj bolnici Čigota otvorena je internistička ambulanta koja će raditi 24 časa. Uz to čajetinski Dom zdravlja dobio je i Savetovalište za trudnice i dijabetičare.

Zlatibor nije prepun gostiju samo u zimskom i letnjem periodu. Sa razvojem turističkih kapaciteta, na ovoj planini se otvorio prostor za otvaranje Internističke ambulante  u Specijalnoj bolnici Čigota.

“Mi imamo dva kardiologa, endokrinologa, sve što je u okviru delatnosti internista. Imamo i ultrazvučni aparat i ergo test, ali sve se to odnosi na hitnu medicisnku pomoć, ako nekome pozli”, kaže direktor Specijalne bolnice Čigota, Aleksandar Simić.

Ambulanta će biti dostupna svim osiguranicima Republičkog fonda za zdravsteno osiguranje.

“Mi smo krajem avgusta, kada smo bili u poseti Čajetini obećali da će se otvoriti ambulanta koja će raditi 24 časa i koja će biti dostupna ne samo turistima, već i meštanima. Ovde su zaista ogromne potrebe bile za takvom jednom internističkom ambulantom”, kaže dirketorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Sanja Radojević Škodrić.

U Čajetini je otvoreno Savetovalište za trudnice i dijabetičare, a trenutno je akcenat na obuci kadra, koji će u njemu raditi.

“I taj spoj trudnoće i dijabetesa, takođe ima veliki smisao, jer kao što znate u trudnoći nije retka pojava dijabetesa. I u ovoj poseti smo imali dva jako lepa povoda, otvaranje dve ambulante za nove zdravstvene usluge, koje će građanima ovog regiona značajno promeniti zdravstveno stanje”, rekla je direktorka RFZO-a.

Direktorka Fonda najavila je i da će uskoro u užičku Opštu bolnicu stići i dve magnetne rezonance, kako bi se smanjile dugačke liste čekanja.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.