„Interakcija“ na mini turneji – Čačak, Užice i Sevojno

POŽEGA-Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege, koji već 11 godina organizuje Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ i ove godine tokom avgusta, okupio je mlade studente filmskih akademija iz celog sveta. U tri grada zapadne Srbije (Užice, Čačak, Ivanjica) snimljena su tri kratkometražna dokumentarna filma na temu „Priče iz muzeja“.Projekcije filmova Ruševine (r. Pavel Ružjak), Koreni (r. Ana Korž) i Zvuk lampaša (r. Antonija Milčeva) biće u naredna tri dana organizovane u Čačku, Užicu i Sevojnu.

interakcija-1 U Čačku, u sredu 14. decembra 2016. u 20 časova, u sali Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“, u organizaciji partnerske organizacije Kino Kult-a Čačak, projekcija filmova sa kampa „Interakcija“ se orgnaizuje i u znak zahvalnosti Gradu Čačku i ostalim partnerima na dugogodišnjoj podršci u organizaciji kampa, ali i kao zvaničan deo programa decembarskih svečanosti kojima se obeležava Dan Grada Čačka.

U Užicu, u četvrtak  15. decembra 2016. u 20 časova, u Gradskom kulturnom centru Užice, u ime zahvalnosti Gradu Užicu, GKC-u Užice, Domu „Petar Radovanović“, Controlpoint-u i ostalim partnerima i medijiskim pokroviteljima na višegodišnjoj podršci prilikom realizacije „Interakcije“.

U Sevojnu, u petak 16. decembra 2016. u 19  časova, u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“, u organizaciji Udruženja MiniMas i Poratala Pasaž.

U Užicu i u Sevojnu, pored projekcije filmova biće priređena i izložba starih radio aparata (lampaša) čiji je kolekcionar Dragan Jovičić, čuvar Narodnog muzeja Užice, koji je glavni junak filma snimljenog u Užicu tokom ovogodišnje „Interakcije“, pod nazivom „Zvuk lampaša“.

interakcija-filmProgram filmova:

Ruševine –  film snimljen u Čačku

režija: Pavel Ružjak, Češka
Priča o zaboravljenim termama, načinu ophođenja staovništva, onih koji odlučuju i celog društva prema sopstvenom istorijskom nasleđu. Film postavlja mnoga pitanja…

Koreni – film snimljen u Ivanjici
režija: Ana Korž, Ukrajina
Tri priče, tri pojedinca, tri zanata, koji stvaraju život „rukama“. Ruke kao motiv nade su, upravo, ono što ih povezuje, kao i okruženje u kojem deluju.

Zvuk lampaša – film snimljen u Užicu
režija: Antonia Milčeva, Bugarska
Dragan Jovičić, domar i čuvar Narodnog muzeja u Užicu, u slobodno vreme, više od 20 godina, sakuplja i popravlja stare radio aparate. Njegov hobi je postao prava strast. Film je priča o posvećenosti i ljubavi.

 

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Projekat Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“ podržava Ministarstvo kulture i informisanja RS.

You may also like...